השפעתו של חבית על טעם היין

למה מיישנים יין בחביות עץ אלון – על קצה המזלג!

טעמו של היין מושפע מאוד מהכלי בו הוא יונח. מיכל שונה נותן טעם שונה.
מעבר לכך, ככל שהיין יהיה במיכל זמן רב יותר הוא יקבל ממנו יותר טעמים.
סוג המיכל המוכר ביותר בייצור יין הוא חבית עץ אלון. ישנם מספר סוגים של עצי אלון וכל אחד מהם נותן טעם שונה. עץ אלון אמריקאי מזכיר וניל, קוקוס או חמאה שרופה, אך עץ אלון צרפתי ייתן טעם עדין יותר. בין כה וכה, שהיה בחביות עץ מעצים ומעשיר את טעם הפרי של היין.
החבית גם מאפשרת ריכוך טעמו של היין, כלומר גורמת להרגשת הפה להיות פחות עוקצנית, מה שעלול לקרות אם היין מכיל כמות גדולה של טאנין (חומר משמר טבעי ביין).
מעבר לכך, מקום הגידול של החבית, סוג העץ, גילו כשנכרת ומקום גידולו, האם זו חבית חדשה או שנעשה בה כבר שימוש – כל אלה משפיעים על עוצמת הטעם וריחו של היין.

כשחושבים על זה לכמה דקות – זה פשוט קסם של ממש!

ביקב טברנקל, משתמשים בחביות עץ אלון ייחודיות אשר מיובאות ממקום מיוחד בצרפת. העץ עצמו מגיע מיער ממנו כורתים עצים לחביות כבר מאות בשנים. העץ עבר הליך קלייה מדויק על מנת לתת איכות , טעם וארומה מעולים ליין .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *